Hejdå Sverige, Hej Los Angeles

Jag har ungefär hundratusen fjärilar i magen just nu, för om några timmar bär det av till Köpenhamn där jag (och min familj, plus pojkvänner) ska spendera en natt, för att sedan åka vidare till Los Angeles. Vi ska fira jul och hälsa på min lillebror som spelar ishockey där. Spännande!


Kanske har jag internet där, annars; God Jul alla fina, så ses vi igen den 8 Januari.

hej fredag


Såhär ser världen ut genom mitt fönster idag. Träden är helt tunga av snö, galet vackert (dock är det lite synd om bilägarna).
Om en halvtimme ska bandet samlas och soundchecka inför spelningen idag. Ska bli superkul! Senare ska jag och Bäccs ha en liten minijulafton. Verkar bli en finfin fredag.

16

Dagens lucka i den här adventskalendern är lite extra fin.


en onsdagkväll

Ikväll sitter jag hemma själv och myser med julté, choklad och julklappspyssel.




(Vi fick sätta i en röd lampa i julstjärnan för den andra gick sönder, men det passar ju fint till gardinerna, så det gör inte så mycket.)

(Slog precis på tv:n och så visar de dressyr! Kan det bli bättre?)

oxford circus

Igår repade vi med Oxford Circus, väldigt intensivt rep för vi har spelning på fredag! Lite såhär såg det ut:


En bit av min trogna följeslagare, Ernst.



Obligatorisk fikapaus!


Jag försökte ta kort på John, men det blev mest på en tavla.


Bäccs hade sina fina stövlar på sig! De är så himla mysiga.

13

Mitt kamerabatteri dog efter bara en kvarts promenad (dumma mig som glömmer att ladda batteriet), så det blev inga fåglar denna gången. Dock hann jag med ett par bilder på skogen, frostiga träd är så himla fint i motljus.






snurrsnurr

Idag kände jag för något nytt, så i stället för att knäppa fast en rosett på sidan gjorde jag en snurra. Ett bra sätt att pigga upp en trött måndag.


Nu ska jag ut på fågelpromenad (promenad där man fotar fåglar) i det vackra vädret!

jul på låtsas

Eftersom jag och John åker till LA över jul med min familj passade vi på att fira jul med hans mamma och lillebror idag.


Plåstra (som plåster, fast ett tjej-plåster) satt i fönstret och spanade på grannens hund och en traktor.



Vi drack glögg och kikade på varandra genom glasen.


Nitro satt på diskbänden och stirrade på vår kyckling (med brie- och ädelost, broccoli, morot och avokado, så gott) under hela middagen.


Sedan gjorde vi ett försök till gruppfoto. Den här bilden är himla mysig, tycker jag. Sekunderna innan har jag sprungit fram till bordet för att hinna bli med på kort, men så hittade jag Nitro på golvet som såklart ville vara med, så jag hann precis sätta mig. Tydligen såg jag rolig ut för alla skrattar jättemycket och blir supersuddiga (för det är ju nästintill omöjligt att sitta still när man skrattar). Sött!


Sedan var det dags för julklappsutdelning!


När vi delat ut alla julklappar åt vi ris ala malta och tittade på Harry Potter och de vises sten, som Jonathan fått i julklapp av Anna. Supermysigt!


När filmen var slut var det dags att åka hem igen. Galet fin låtsasjul.

en parantes

Hej.


Jag ville mest bara visa mitt nya, helt fantastiska läppstift. Det kommer från Max Factor och heter Intensely red (nr 820). Det har den allra bästa nyansen av röd och sitter som berget. Igår åt och drack och pussades jag nästan hela dagen, och på kvälllen satt det fortfarande lika fint på läpparna.
Nu ska jag rulla lite tryfflar och städa, för ikväll är det dags för julmys med Bäccs!

ett dygn på landet




snälla tomten




En sådanhär.



Eller en sådanhär.

Jag skulle vara lite lyckligare med en skrynklig liten krabat i mitt liv.

(bilder via weheartit.com)




psst



Såhär ser julbelysningen på stan ut igenom min kamera med hjärt-filtret på. Fint va?

rymd

Min bästa adventskalender är den här från The Big Picture. Jag blev så tagen av de fantastiska bilderna att jag letade vidare på internet efter bilder på rymden och hittade Astronomy Picture of the Day. Helt fantastiska bilder! Titta bara:






Så fantastiskt vackert! Jag blir helt tagen och får nästan lite svindel av dessa bilder. Det är så mycket vi inte vet och ser. Tänk vad små vi är egentligen. Spännande.

advent


I söndags överraskade jag John med adventsmorgonmys. John är dock världens mest morgontrötta människa så han somnade ett par gånger, och bestämde sig sedan för att sova vidare i några timmar. Det var väldigt mysigt ändå.


När John hade somnat knåpade jag ihop ett filter till kameran som gör bokeh-pluttarna formade som hjärtan. Såhär ser vår stjärnhimmel ut med det på kameran. Det ska bli kul att experimentera med det (speciellt då vi ska till LA över jul, de har ju så mycket ljus där överallt).

om världsligheter och sånt

Min bästa vän är flera. Jag kan inte rangordna bland de finaste människorna i galaxen.

När jag borstar tänderna brukar jag tandborst-pussas med min finaste. Det är både knäppt och mysigt.

När jag lagar mat blir hela köket en enda röra, jag är så hafsig när jag lagar mat. Fast, det gör ingenting för det blir godast så.

Jag är rädd för att förlora mina bästa personer. Världen blir så grå utan dem.

Den värsta känslan är att känna sig otillräcklig. Då är hela världen som en blaskig novemberdag. Usch.

Den bästa känslan är den man får av att galoppera på en mjuk stig, att fuldansa till bra musik med fina vänner, att tandemprata, att mysa ner sig under tusen filtar en kall vinterdag med någon man tycker om. Ungefär.



Jag är bäst på att se livet lite som en saga. Att fokusera på de fina sakerna, och ibland (eller mest hela tiden) fantisera ihop ett och annat. Det gör ju allt så mycket roligare. Det gör också att jag är bäst på att överdriva. Hela tiden.

Jag är sämst på att diska och att känna lagom mycket. När jag känner något gör jag det supermycket. Superglad eller superledsen (dock är jag ganska bra på att dölja det sista).

Jag lyssnar på fin musik som gör magen alldeles bubblig och hjärtat alldeles varmt.

Jag pratar mest hela tiden. Snabbt och med bred småländska. Ibland stammar jag lite, mest när munnen försöker hålla samma tempo som hjärnan, då blir det knasigt.

Jag tycker om pussar i nacken, mjuka mular, vänner som skrattar högt åt knäppa saker, citroner, böcker, klarinetter och mjuka trampdynor.



Kärlek är allt. Inte bara romantisk kärlek, utan kärleken allt annat också. Om människor älskade lite mer skulle världen vara en lite finare plats.

I somras rensade jag ogräs, pussade på finaste och försökte förstå att jag faktiskt klarat IB.

Sist jag grät var jag antagligen ledsen. Jag minns faktiskt inte när jag grät sist, sedan snön kom har jag hoppat fram på små moln. Snö är ju så fint. Det blir lite som en Harry Potter-jul.

När jag vill tänka så gör jag det. Helt enkelt.

När jag bakar så bakar jag något med kakao i. För kakao är ungefär det bästa som finns.

Just nu tänker jag på tonfisk och glitter.

Idag har jag skrivit en bildanalys till fotografiken, fixat julklappar och diskat ett berg av disk.

Ikväll ska jag mysa ner mig under en filt och titta på Harry Potter.



Imorgon kommer jag födelsedagsfika för Johns lillebror.

Min mobiltelefon är lite rosa, supersmal och proppfull av finafina sms från mina bästa människor.

När jag vaknar på morgonen är jag alltid vrålhungrig. Fast det gör inte så mycket, för frukost är ju nästan det bästa som finns.

Om jag var ett djur skulle jag vara en utter. De är ju så himlahimla fina. Titta bara här och här!



(bilder via weheartit.com)


julskyltning, snö och mat

Här kommer lite bilder från den senaste veckan.




Den första advent kikade jag och John på julskyltningen. Vi köpte julté, såg läskiga människor i skyltfönster och pussades i snöstormen. Mysigt.



Tre kvällsmys. Adventsfika och tisdagsmys. Varma mackor med fetaost, vanlig ost, tomat och ruccola i hemagjord dressing, det är sånt som min allra finaste päslmössa lagar till mig när jag är alldeles för trött för att resa mig från soffan. Fint och supergott.


En dag när jag vaknade och kikade ut genom fönstret såg det ut såhär utanför. Sol och snöfall, samtidigt. Måste vara det finaste vintervädret, som om det regnar glitter.


Så jag bestämde mig för en promenad runt Trummen. Det var mysigt, och skönt (men lite väl kallt med en timmes promenad i 10 minus).


En torsdagsfrukost (fast för mig som redan varit uppe i ett antal timmar blev det lunch) som världens mysigaste person gjorde.


Här är han. Världens bästa. När han säger "hej". Nyvaken och nystukad (en ledsen högerfot), och världens bästa.

RSS 2.0