Los Angeles, del två - Ronald Reagan och fina hundar

När vi äntligen kommit fram till Los Angeles letade vi upp bilen vi hyrt och försökte ta oss till hotellet. Det var inte så lätt för vägsystemet är helt annorlunda än här i Sverige, dessutom var vi galet trötta efter 12 timmar på flygplanet, så vi irrade runt i Los Angeles centrum i 2,5 timmar innan vi hittade till motorvägen som skulle ta oss till vårt hotell. Väl framme somnade vi bums.


När vi kikade ut genom fönstret dagen därpå blev vi lite extra glada när vi såg en pool nedanför, det var alldeles för mörkt för att lägga märke till den kvällen innan. Denna poolen var dock för kall för att vi skulle doppa mer än tårna, i alla fall på kvällen när vi badade. Bubbelpoolen som låg bredvid använde vi däremot ett par gånger.Så himla vackert landskap. Det fanns kulliga berg vart man än vände sig.


Vårt bagage kom bort någonstans på vägen och blev oturligt nog kvar i Zurich, så vi åkte till ett shoppingcenter med överdådiga juldekorationer för att köpa ett ombyte kläder.


Där fanns det ett tåg med en moloken pojke.


Och en helt knäpp godisaffär. Dock visade det sig, några dagar senare, att godiset inte alls var så gott som det såg ut.


Vi åkte till hockeyhallen för att titta på Simon. När det är jul i USA då är det verkligen jul, till och med i ishallen.


En dag åkte vi till the Ronald Reagan Library som ligger i Simi Valley där Simons värdfamilj bor. Då blev John såhär uppspelt!


Min lillebror! Han är kameraskygg (stackaren som har en fotogalen familj) och ser därför ut som en liten ledsen hundvalp på alla bilder.


Corey, den äldsta sonen i Simons värdfamilj.


Väl inne på Ronald Reagan Library fick man gå in i det riktiga flygplanet som han och hans medarbetare flög i. Det hade plockats isär och sedan ihop för hand (!) för att kunna komma på plats.Utsikten från fönstret var helt galet fin.
Det var dock lite läskigt hur de smög in propaganda lite här och var. Det märktes inte bara här utan i hela USA. Det gjorde mig ganska nervös, för hur många ser verkligen att faktan är vinklad? Lite läskigt.


I ett rum hade de byggt upp en liten modell av vita huset, på baksidan kunde man kika in i rummen.


Den finaste miniatyrgranen jag sett.


I samma rum fanns det julgranar. Varje julgranar symboliserade ett årtionde i USAs historia. I ett fanns det ett piratskepp.


Femtiotals julgranen.


Den allra bästa julgranen. Vem vill inte pryda sin julgran med en klarinett och en höghatt? Måstemåste ha det i nästa julgran.


På baksidan fanns en bit av Berlinmuren.


Så vacker utsikt.


Så normala som vi kan bli. Ungefär.


På kvällen åkte vi hem till Simons värdfamilj för att äta amerikans julmiddag. Vi åt knasiga nachochips till efterrätt.


Deras julgran var fullproppad med allt möjligt. Tåg, stjärnformade kor och snögubbar. Supermysigt.


Värdfamiljen hade två hundar, Miley och Alex, båda är adopterade från ett rescue center. Så himla fina hundar. Detta är Miley, en boxer-pitbull blandning.


Och Alex. En korsning mellan tax och chiuaua. Ungefär världens sötaste hund som dansade på bakbenen och somnade i knät.
Detta var de första dagarna i Los Angeles, under dessa var vi mest trötta av jetlag (jag somnade i värdfamiljens soffa flera gånger) men hade det ändå superfint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0